Team ontwikkeling

Bstrength > Team ontwikkeling

De juiste mensen op de juiste plek

Hoe ontwikkel ik mijn medewerkers? Hoe kan ik de talenten van mijn medewerkers maximaal inzetten, zodat het werk iedereen ook energie geeft? Hoe zorg ik voor het teamgevoel? Op welke manier kom ik een stap verder met mijn team? Hoe kan ik het beste leiding geven aan mijn team? En hoe zorg ik ervoor dat mijn team beter gaat samenwerken? Kortom: hoe werkt teamontwikkeling?

Samenwerken vanuit Energie

Het zal je niet verbazen dat elk persoon uniek is, op zijn eigen manier. En dat elke medewerker zijn of haar eigen talenten en valkuilen heeft. Alleen, hoe zorg je er nu voor dat je het beste uit je medewerkers haalt? En dat ze vervolgens ook nog eens samen het beste uit elkaar gaan halen? Wat vraagt dit van je als leidinggevende of teamlid?

Wij geloven dat wanneer organisaties en teams werken vanuit talent, we samen de wereld een stukje mooier maken. Wanneer je namelijk doet wat je leuk vindt en energie geeft, kun je dit ook verbinden en delen met de ander. Niet alleen op je werk, maar ook in je privéleven. Dit zorgt ervoor dat je niet meer terug gaat naar de oude situatie, want iets wat je een positief effect geeft, houd je immers makkelijker vast!

teamontwikkeling

Neerzetten van een high performance team

De basis van teamontwikkeling begint bij vertrouwen en verbinding. Ieder teamlid te leren zien als waardevol op zijn of haar eigen manier. Vervolgens is het belangrijk dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt, hulp krijgt in de ontwikkeling van hun eigen talenten en weet waarvoor we het doen (visie van het team).

Met deze ingrediënten samen, maak je een ‘high performance team’. Of wat we liever zien als ‘een team wat plezier heeft in werken en hun eigen verwachtingen en resultaten overtreft’. We kijken samen met jou en jouw team waar jullie op dit moment staan, waar je naartoe wilt en maken vervolgens een plan hoe we daar gaan komen.

Onze werkwijze is praktisch, interactief en gericht op verbinding, energie en talent. Wij geloven in maatwerk, juist omdat elk team weer iets anders nodig heeft.

Teamontwikkeling kan op verschillende manieren.

1. Inzicht krijgen in elkaars talenten door een team sessie

Hiervoor zal elk teamlid afzonderlijk eerst een eigen talententest invullen en hier een persoonlijk gesprek over krijgen. Daarna ga je samen een teamsessie doen. Dit houdt in dat alle talenten en drijfveren ‘over elkaar heen’ gelegd worden. Je ziet dan met het team waar je sterke punten zitten, hoe je elkaar kan aanvullen en wat jullie niet hebben. Deze sessie is interactief en zal op een speelse manier worden gegeven, zodat je ook echt in beweging bent. Dit maakt de sessie leuk, naast dat het je enorm veel waardevolle inzichten geeft. Met deze inzichten en praktische tools kunnen jullie de dag erna direct verder als team.

Teamontwikkeling

2. Vervolg teamontwikkeling: de vertaling naar de praktijk

Mocht je de vertaling naar de praktijk liever niet zelf doen, dan kun je dit ook doen met onze hulp. Samen zorgen we ervoor dat je de dagelijkse praktijk en de uitdagingen van het werk, direct koppelt aan de talenten van je team. Daarnaast krijg je strategieën en handvatten mee om te zorgen dat je deze veranderingen ook duurzaam in blijft zetten. Ook bekijken we de valkuilen en gaten die er zijn in het team. Hoe kunnen we deze oplossen, zodat elk teamlid in zijn of haar eigen kracht blijft staan?

3. Traject op maat

Is een teamsessie voor jouw team nog een stap te vroeg, of wil je liever een training gericht op je specifieke wensen en behoeften? Dan is een traject op maat meer iets voor jullie. We werken met een organisatiescan en een uitgebreid intakegesprek om helder te krijgen waar jullie nu staan en waar je naartoe wilt. Vervolgens krijg je van ons het voorstel voor een traject op maat. Klik hier om dit direct aan te vragen.

Teamontwikkeling

4. Leiding geven in (en aan) veranderprocessen

Teamontwikkeling en het richting geven aan verandering, vraagt best wat van jou als leidinggevende. Om je hierbij te ondersteunen hebben we verschillende (online) programma’s die je kunnen helpen om hier een succes van te maken. Mocht je vragen hebben over bovenstaande punten, of benieuwd zijn of deze trajecten iets voor jouw team kunnen zijn? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

Tarieven

Team sessie 1

Inzicht in elkaars talenten | 1 dagdeel | € 1.500,-

 • Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers per sessie.
 • Inclusief voorbereiding en een teamrapport met hierin een duidelijk overzicht waar de talenten, uitdagingen en ‘gaten’ liggen in het team.
 • Inclusief individuele gesprekken voorafgaand van de sessie met elke deelnemer.
 • Een interactieve sessie, waarin je elkaar leert kennen op een andere manier.
 • Elke deelnemer dient ook een talentscan af te nemen voor deze teamsessie, deze kosten zijn bijkomend,  € 450,- per deelnemer (exclusief onderstaande korting). Hierin krijgt elke medewerker individueel een professionele talenten test, een 1 op 1 coaching gesprek, een uitgebreid talentrapport en een competentierapport.
 • Korting van € 100,- op de Talentenscan per deelnemer.
 • Op locatie bij de klant zelf.
 • Bedragen zijn exclusief BTW- en reiskosten.
Team sessie 2

De vertaling naar de dagelijkse praktijk | 2 dagdelen | € 3.000,-

 • Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers per sessie.
 • Inclusief voorbereidend adviesgesprek, specifiek gericht op het bepalen van de doelstellingen en resultaten die je wilt behalen met het team.
 • Inclusief praktische hand-outs en vervolgacties voor de borging van het gebruik van ieder zijn talent in de praktijk.
 • Twee aparte sessies, waarin we de vertaling maken van ieders talent naar de taken en doelstellingen die in het team gedaan moeten worden.
 • Op locatie bij de klant zelf.
 • Bedragen zijn exclusief BTW- en reiskosten.
Bundelactie

Bij het direct afnemen van beide teamsessies | 3 dagdelen | € 3.000,-

 • Voorwaarden gelden zoals hierboven benoemd
Traject op maat

Op aanvraag