Over Yosta

Bstrength > Over Yosta

Meer weten over mij

“Trust your instinct, enjoy every moment, create your own future and inspire others along the way”. Dit is mijn missie en verteld direct ook waar ik voor sta.

Leren vertrouwen op je eigen gevoel, met (durven) vallen en opstaan. Dicht bij jezelf blijven staan en vanuit vertrouwen verbinding zoeken tussen organisatie, mens en resultaat. Elkaar verder helpen door kritisch te zijn, te kijken naar wat wel kan en altijd vanuit de ontwikkeling die past bij de situatie.

Hoe ik er persoonlijk in sta, vertaald zich ook naar de kernwaarden waarmee ik werk. Deze kernwaarden komen voor mij overal in terug.

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van verandering en groei. En vertrouwen opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. Voor mij betekent dit ook: Dat ik (en jij) jezelf mag zijn in elke situatie. Dat je goed bent zoals je bent. En dat je ook mag leren en groeien. De kracht van kwetsbaarheid inzetten.

Onderzoeken

Onderzoeken betekent voor mij vragen stellen en de situatie zien als een puzzel. Wat heeft een situatie, proces of persoon nodig? Wat is er al gedaan en waarin liep het (in het verleden) vast? Welke andere mogelijkheden zijn er? Hoe komen we samen (weer) vooruit?

Loyaliteit

Verbinding maken en samen voor hetzelfde (eind)resultaat gaan. Samen leren en groeien, maar wel ieder op zijn eigen manier en zolang het goed voelt voor beiden partijen. Voor mij vertaalt zich dat in opdrachten die gericht zijn op de lange termijn.

Spiritualiteit

Alles gebeurt om een reden en komt terug op je pad zolang je er niet van leert. En alles wat energie is, mag stromen, in beweging komen. Spiritualiteit betekent voor mij vooral: Vertrouwen op je gevoel en intuïtie en openstaan voor nieuwe informatie.

Mijn achtergrond

Al vanaf dat ik mij kan herinneren, ben ik geïnteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling en het observeren en onderzoeken van menselijk gedrag en de intentie hierachter.

Wellicht komt het doordat ik ben opgegroeid in een gezin waarin er angst, onveiligheid en onzekerheid was. En ik op zoek was naar het waarom. Of wellicht zat het er altijd al in. Het heeft mij in ieder geval geleerd om toen ik jong was, al bewuste(re) keuzes te maken en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor.

Toen ik jong was, groeien ons gezin op in armoede na de scheiding van mijn ouders. En als oudste van het gezin, voelde ik mij verantwoordelijk om te helpen en te zorgen voor mijn jongere broer en zus. Als kind wil je niets liever dan je ouders gelukkig en blij zien. Er waren grote geldzorgen en dat maakte dat ik mijn moeder graag financieel wilde ondersteunen. 

Ik begon op mijn 17e al met mijn eerste fulltime baan. Als ik nu terugkijk, realiseer ik me dat werk ook mijn uitvlucht werd. Het zorgde bij mij voor erkenning in wie ik was. Op het werk voelde ik mij gezien en gehoord.

Thuis vond ik die erkenning niet. Ik hoorde van jongs af aan al hoe “anders” ik was. Ik was koppig, wilde altijd alles zelf proberen en ging altijd op onderzoek uit. Ik stelde vragen en wilde mij niet zomaar neerleggen bij “zo gaat het nu eenmaal”. Nu, jaren later, realiseer ik me maar al te goed dat dit juist mijn eigen talenten zijn. Alleen op dat moment voelde dat absoluut niet zo.

Ik hield enorm van leren en ben nooit gestopt met naar school gaan of mij te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik diploma’s in Personeel & Arbeid, Bedrijfskunde en Arbeid en Organisatie psychologie. 

Wat ik het meest waardevolle vond is dat ik besloot om alles wat ik leerde direct in de praktijk toe te passen. Alles vormde ik om naar praktische tools die op dat moment werkte voor die specifieke situatie in mijn werk. Dat heeft mij geholpen om nu, jaren later, mijn eigen methodes te kunnen ontwikkelen.

Inmiddels ben ik zelf nog steeds bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en weet ik dat dit nooit een einde heeft. Ik geniet enorm van het proces van jezelf leren kennen. Door mij te verdiepen in Human Design, kwam ik er in 2021 achter dat ik een 1/4 emotionele Projector ben. En dat heeft enorm veel kwartjes doen vallen. Inmiddels gebruik ik de combinatie van Human Design in mijn Talenten Test, om nog meer diepgang te creëren voor de mensen die ik hierin mag begeleiden.

Ook in mijn gezin zie je dit onderdeel van mij terug. Mijn man en ik zijn beiden ondernemers, geven ruimte aan wie we willen zijn. Als persoon, maar ook als ouder en partner. Dit betekent voor ons dat wij ons werk net zo belangrijk vinden als ons gezinsleven. Wanneer je doet wat je leuk vindt, krijg je er energie uit. En die energie neem je ook weer mee naar huis. Ik hoop dat ik daarmee mijn zoon (9) en dochter (5) mag inspireren, om altijd je hart te volgen. Ook wanneer de hele wereld je verteld dat het anders hoort. We hebben mensen nodig die laten zien dat het anders mag. En dat dit kan op een manier die in verbinding staat met de wereld om hen heen.

Ik wil mijn reis en mijn ervaring delen met de wereld en laten zien dat je mag vertrouwen op jezelf en de ander, ook wanneer je geen invloed hebt op de wereld om je heen. Vanuit deze gedachte heb ik mijn bedrijf opgericht en vanuit deze gedachte help ik jou om jouw doelen te bereiken.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.