Verbindend leiderschap

Bstrength > Organisatie strategie > Verbindend leiderschap

Groei start bij jezelf.

Wanneer je als leidinggevende verbinding maakt met je medewerkers en de juiste mensen op de juiste plek hebt, dan kun je met je team bergen verzetten. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe creëer je deze situatie?

Hoe wij verbindend leiderschap zien is dat jij als leidinggevende verbinding hebt met jezelf. Je weet waar je eigen talenten liggen en hoe je deze maximaal kunt inzetten. Daar krijg jij energie van! Datzelfde geldt voor je medewerkers. Wanneer zij inzien waar ze goed in zijn en jij als leidinggevende deze talenten kunt faciliteren in de werkzaamheden die zij dagelijks doen, krijgen zij ook plezier en energie uit hun werk. Deze energie kun je dan verbinden met het resultaat wat jullie als team willen behalen. Natuurlijk komen hier randvoorwaarden bij kijken als het hebben van een visie, doel en strategie hoe je van je huidige situatie naar de nieuwe situatie komt. Die leiderschap, daar helpen wij je bij!

Leiderschap start bij jezelf

Wat betekent dit voor jou als leidinggevende? Dat betekent dat je bereidt moet zijn om kritisch naar jezelf te kijken. Ontwikkeling en leiderschap start immers bij jezelf. Wanneer je een ander resultaat wilt creëren, vraagt dit ook iets van je eigen manier van werken. Hoe werk je nu als leidinggevende en waarin liggen je eigen talenten? Hoe kan je hier gebruik van maken in je dagelijks werk en welke effecten heeft dit op je team?

De belangrijkste randvoorwaarde in het proces is vertrouwen. Het is belangrijk dat jij als leidinggevende vertrouwen hebt in waar je naartoe wilt en dit uitstraalt naar je medewerkers. Wij helpen je vertrouwen terug te geven aan jezelf en je medewerkers. Zodat jullie als team plezier hebben in dit traject. Wij leggen hierin de focus op het positieve, zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Wij geloven dat iedereen dit kan bereiken, zolang je zelf weet waar jij je kracht vandaan haalt.

Leiderschap trajecten

Om je hiermee te helpen hebben wij een aantal trajecten ontwikkelt. Deze trajecten kun je online volgen, offline of een combinatie hiervan. 

Onze trajecten zijn verdeeld in 2 onderdelen. In het eerste onderdeel ligt de focus op je eigen ontwikkeling en bewustwording. In het tweede onderdeel maak je de overstap naar je team. De schakel die we hierin maken is dat je aan de ene kant bezig bent met de theorie, en aan de andere kant zorgt voor het ontwikkelen van je eigen strategie en de uitvoering in je organisatie.

Je krijgt in de trajecten antwoord op de onderstaande vragen.

  • Wat vraagt verandering van jouw als leidinggevende?
  • Wanneer geef ik sturing en wanneer geef ik aandacht?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik verbinding houdt met alle medewerkers?
  • Hoe creëer ik vertrouwen, ook wanneer het even moeilijk is?
  • Welke rol neem ik aan in het proces van verandering?
  • Wat heb ik zelf nodig van mijn leidinggevende?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn medewerkers behoudt, zij met plezier blijven werken en we samen resultaten behalen?

leiderschap

Onze trajecten op het gebied van leiderschap bestaan uit verschillende modules. Deze modules kun je online volgen, maar ook persoonlijk. In deze modules maken we een combinatie van eigen inzichten (jezelf leren kennen) en een praktijkopdracht, waar je in deze module aan gaat werken. Deze praktijkopdracht neem je mee vanuit je eigen organisatie.

Persoonlijke talentenanalyse

Je start altijd met een persoonlijke talentenanalyse en een adviesgesprek hierover met een van onze Talent Consultants. Je leert hierin waar jouw eigen kracht ligt en hoe je dit in kunt zetten, zodat je dagelijks met energie aan het werk bent. 

Onze werkwijze in deze modules is erop gericht om je buiten de gebaande kaders te leren kijken. Onze aanpak is praktisch, vanuit vertrouwen en de intentie dat we allemaal geloven dat we het op de juiste manier doen. Soms hebben we alleen een ander inzicht nodig om te leren dat we samen nog verder kunnen komen. Wij richten ons in deze modules op mens en resultaat. 

Wat past bij jou, is afhankelijk van waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Via een vrijblijvend adviesgesprek helpen wij je een keuze te maken hierin. Neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier