Organisatie strategie

Bstrength > Organisatie strategie

De organisatie van de toekomst.

Vanuit verbinding en talent

Hoe zet ik de volgende stap met mijn organisatie en waar begin ik? Hoe krijg ik mijn medewerkers mee in de strategie van de organisatie? Waarom lukken de veranderingen die ik wil doorzetten niet? Hoe creëer ik rust in mijn organisatie en groei ik toch verder? Kan ik organisatieadvies inzetten?

Wanneer dit vragen zijn waar jij op dit moment mee worstelt, dan ben je niet de enige! Veel ondernemers hebben een moment waarop ze tegen deze vragen aan lopen. Vaak is het juist het succes wat ervoor zorgt dat je op dit punt uitkomt. Als je even stil staat bij waar je ooit bent gestart en waar je nu staat, zie je dat succes pas. Echter kom je op een punt waarin verandering nodig is, om ervoor te zorgen dat je voor je gevoel weer rust in de organisatie krijgt en op weg bent naar de strategie die jij voor ogen hebt. Daar helpen wij je mee, zodat je organisatie niet alleen weer staat zoals jij dat wilt, maar ook zodat je het gevoel hebt dat deze verandering duurzaam is. En dat ondernemen leuk is en blijft!

Bij ons kun je terecht voor organisatieadvies. Wij helpen je bij het geven van inzicht in de kern van het probleem, het leiding geven aan (en in) veranderprocessen en transitiemanagement (wat voor ons betekent dat de medewerkers niet meer terug willen naar de oude situatie en juist vol plezier vooruit kijken). Hierbij specialiseren wij ons op het gebied van groei en ontwikkeling. Groei en ontwikkeling van jou als ondernemer, je leidinggevenden en de medewerkers in je organisatie. Daarbij maken wij de verbinding tussen mens en resultaat.

Organisatieadvies

Werkwijze

Als wij organisatieadvies geven, is dat altijd vanuit vertrouwen en verbinding, met een duidelijke visie en een werkwijze gericht op interactie en plezier. Op die manier geloven wij dat je een duurzaam veranderproces neerzet. Wij noemen dit ‘transitiemanagement’. Samen uit de waan van de dag stappen en vervolgens stappen zetten richting het uiteindelijke doel. Hieronder een voorbeeld van de stappen die we samen doorlopen:

organisatieadvies

  1. We starten bij de huidige situatie: wat is er aan de hand, waar heerst er onduidelijkheid en waar zit de kern van het probleem?
  2. Dit splitsten we uit in puzzelstukjes: uit welke onderdelen bestaat het ‘probleem’? Hier maken we al een stap richting inzicht en structuur in alle onderdelen.
  3. Daarna maken we verbinding met de rest van de organisatie; op welke onderdelen heeft het probleem effecten? En op welke manier zou de oplossing een effect hebben? Wie zijn er bij betrokken en wat betekent dit?
  4. Vervolgens gaan we samen bouwen aan een strategie en het nieuwe doel. Hoe komen we in de gewenste situatie, hoe krijgen we de mensen mee en wat is daarvoor nodig?
  5. Daarna is het vooral doen, proberen en leren van en met elkaar. Kortom, de nieuwe situatie steeds meer eigen maken (en hier plezier in hebben!).
  6. En dan niet vergeten: de successen vieren en met stapjes richting het doel en de gewenste situatie bewegen!

Klik hier om direct een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek.

Voor het onderdeel organisatiestrategie werken wij op basis van 3 verschillende vormen.

1. Ad interim-opdrachten

Wanneer je leiderschap mist en dit graag tijdelijk wilt inhuren om de organisatie een stap vooruit te helpen. Hierin is het doel om jouw organisatie een stap verder te helpen en de mensen op te leiden zodat ze zelfstandig door kunnen.

2. Adviestrajecten op maat

Wanneer je hulp nodig hebt om op te starten en richting te geven aan wat je wilt bereiken en hoe je dit wilt doen. Hierin bekijken samen met jou wat je nodig hebt en welke methodes jouw op een snelle, efficiënte en effectieve manier verder helpen.

3. Korte sparringsessies waarna je weer door kan

Ideaal voor wanneer je even vast loopt in je traject en even een frisse blik van buiten af nodig hebt, maar verder het traject inhoudelijk zelf op gang houdt.

Voor meer informatie over organisatieadvies en kosten, neem contact met ons op.

Fusie-Overname

Fusies en/of overnames

Een succesvolle transitie na een overname en/of fusie.

MEER INFO

Succesvol verder

Hoe zorg je ervoor dat de samengevoegde afdelingen of bedrijven succesvol worden in de praktijk? Waar hou je in de praktijk rekening mee? Meer weten? Lees snel verder.

Lees verder
verandering

Verander trajecten

Een duurzaam veranderproces.

MEER INFO

Transitie

Hoe neem je de mensen mee in een verandering? En hoe zorg je ervoor dat een verandering blijvend is? Dat zijn antwoorden waar we jou mee helpen. Lees snel verder.

Lees verder
Leiderschap

Leiderschap

Leiding geven in (en aan) verandering.

MEER INFO

Leiderschap in verandering

Wil jij weten hoe je als leidinggevende sturing kan geven in (en aan) een verandertraject? Wil je leren welke impact jij als leidinggevende kan maken en hoe je hier zelf mee om kan gaan? Lees dan snel verder.

Lees verder